Actualitat Pupil·les

Missatge directe de Pupil·les amb Gambito de dama

Pupil·les han publicat Gambito de dama, una cançó curta i amb un missatge clar i directe: “este es tu sitio”. Aquest tema, inspirat en la sèrie i llibre del mateix nom, manté l’essència de Pupil·les per a reivindicar la presència de la dona en qualsevol espai. Aquesta és l’aportació del grup per al dia de la dona 2021, com un any abans ja feien amb 8M. La peça és un tret de poc més d’un minut i mig. Un rap de tres estrofes que inclou frases i imatges de la sèrie relacionada amb els escacs.

Gambito de dama ha tingut molt bona acceptació entre el públic general, però Natàlia Pons i Mireia Matoses ja tenen una trajectòria des que van començar l’any 2014. Amb els seus àlbums Rímmel i Les silenciades així com hores de carretera, concerts i festivals.

Així, la banda ha evolucionat des dels seus inicis i ara aprofitem per a repassar algunes de les seues cançons i videoclips més representatius.

Gresca

Un dels primers vídeos de Pupil·les i, en el qual apareix també DJ Rule, responsable de les bases electròniques del grup. En aquest tema es veuen les ganes d’irrompre als escenaris amb molta energia i ganes de passar-s’ho bé.

V

Com elles mateixes expliquen, V està inspirada en Els monòlegs de la vagina d’Eve Ensler. Tracta de normalitzar la masturbació femenina i parla dels estereotips marcats per una societat masclista.

Domini màgic

Domini màgic és un dels singles de Rímel. Compta amb la col·laboració de Suu per a oferir un reggaeton que explica la història de com es coneixen i s’enamoren dues xiques a València.

Els treballs de Pupil·les tracten temes quotidians i reflexionen sobre per què no estan normalitzats. En les seues cançons tenen cabuda també les desigualtats actuals entre dones i homes o els maltractaments masclistes. Cants en favor de l’empoderament de les dones i per una igualtat total i real.

I Wanna Punk mostrem una pinzellada de la discografia de Pupil·les i els temes que han tret fins ara. Estarem alerta de les novetats que presenten, així com de viure la seua música en directe en un futur pròxim.

1 comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: