Pupil·les

Pupil·les són l’hòstia

Pupil·les són l’hòstia encara que ho entenga poca gent. El trio format per Mireia Matoses, Natàlia Pons i Dj-Rule ha publicat el seu segon disc que trenca amb l’estil raper i dur que tenien fins ara. Tot i res recull 10 noves cançons amb protagonisme de ritmes pop i reggaeton per a cantar-li a l’amistat, l’amor i el sexe.

Tot i això, mai renuncia a l’essència que les defineix amb lletres reivindicatives d’empoderament de les dones i sororitat. El més clar exemple és Estem bé junt amb Maluks. Dues de les principals bandes femenines del País Valencià ajunten les seues veus per a visibilitzar que unides són més fortes. Diva i Festa major són altres cançons que mostren la naturalesa de Pupil·les.

Que no s’acabe mai

Tot i res comença amb ganes de festa. Una nit eterna amb les amigues “quan la ciutat ja dorm i els de sempre quedem”.

Menjar-te la boca

L’àlbum continua amb la passió descontrolada i desenfrenada que “se’n va de les mans”.

Lluny del teu melic

Les relacions intermitents també tenen cabuda en Tot i res. Fins i tot, l’entradeta de Lluny del teu melic li dóna títol al disc.

La paret

L’amor està present en moltes lletres d’aquest CD, però potser la més emocionant l’escriuen en aquesta cançó. En La paret descriuen els nervis i dubtes abans d’estar amb una persona i el deliri que porta a fer que “ens rebentem contra un portal”.

Estem bé

Estem bé és l’únic tema del disc amb la col·laboració d’un altre grup. Pupil·les i Maluks remarquen la importància d’estar juntes.

Diva

Ella és la Diva, una musa, una deessa, la jefa, la maja de Goya, artista de barri, xica de revista, una superartista, una mad muasel, la reina, la queen, la tempesta, hereva d’Afrodita i d’Atenea.

Formentera-València

Tot i res també descriu situacions de desamor entre les lletres de les seues cançons. Formentera-València introdueix la melancolia en aquest àlbum entre l’alegria de la resta de temes.

Fer-ho lent

Puja la temperatura en la recta final d’aquest disc amb aquest reggaeton que reclama Fer-ho lent.

Festa major

Festa major és un dels singles de Tot i res i fa apologia de l’amistat incondicional. Junt amb el videoclip, es pot relacionar amb l’amistat entre Natàlia i Mireia.

Tota estiu

Aquesta va ser la primera cançó del disc que Pupil·les va publicar. Aquest tema continua amb la història que va començar amb Domini màgic.

Com diuen elles, Tot i res és un llarg viatge marcat per històries d’amor, sexe i amistat viscudes des de la llibertat i el feminisme. Les cançons d’aquest àlbum conten situacions quotidianes que qualsevol jove, i potser no tan jove, ha viscut alguna volta.

Cal mencionar també que la il·lustradora valenciana, Ame Soler Tres voltes rebel, s’ha encarregat del disseny en aquest treball. En la portada trobem l’ull que defineix Pupil·les amb l’iris violeta rodejat de flors. També es distingeix una figa, una bresquilla i un galló de mandarina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: