La Fúmiga

L’estiu no arriba fins que ho diu La Fúmiga

És ja la cinquena vegada que La Fúmiga inicia la temporada estival del País Valencià. Aquesta banda d’Alzira s’ha transformat des dels seus inicis en la música al carrer fins a arribar a l’escenari mantenint la participació. L’energia que transmeten és una característica que mantenen des dels orígens amb molta varietat d’instruments de vent i percussió.

Aquest any 2021 han estrenat Ja no fa mal on apareixen les dues cares més visibles del grup, Artur Martínez i Jose Beteta, amb Samantha Gilabert com a col·laboració. Una combinació exitosa amb un vídeo gravat entre Lanzarote i Formentera que recorda els anuncis de cervesa més coneguts dels últims 10 anys i que marca el començament de la temporada de vacances i del bon temps. El temps dels festivals.

L’estil de xaranga és l’essència de La Fúmiga. El grup està format per més de 10 persones amb molts instruments. A més, és una banda molt oberta i participativa, de manera que és habitual sentir més veus en les seues cançons, les quals li donen més vida, si cap, a cada tema.

Karrasketon (la nit és nostra)

L’any 2017 La Fúmiga publicava el primer videoclip on ja es veien les ganes que tenen de rebentar els escenaris i animar el públic. Amb la col·laboració de Mireia Matoses de Pupil·les gravaven Karrasketon, un tema festiu que marcava el pas que segueix el grup. L’estiu, la platja i la festa són trets que defineixen a la gent del País Valencià i el grup ho reflecteix.

Mediterrània

L’any 2018 i de la mà de Flora del Diluvi i Man de VaDeBo, Mediterrània portava la banda a sonar en pobles i ciutats de tot territori. El tema mostra tota l’energia de La Fúmiga i les ganes d’experimentar i fusionar-se amb diferents estils.

La ferida

L’any 2019 seguia l’ascens de la banda de la Ribera Alta. Les ganes de festa es mostren en la lletra de La ferida.Arnau Giménez de ZOO POSSE col·labora en La ferida i enyora “la festa de totes les comarques”. A finals d’este any també van publicar el seu primer disc, Espremedors.

L’aposta

L’any 2020 no compta, ha sigut una merda. Això pareixia, però a La Fúmiga els va donar igual i van impulsar l’alegria estiuenca amb L’aposta en col·laboració amb Maluks. Una pandèmia mundial no va tallar l’optimisme de la banda i buscar les coses bones d’aquestes terres.

Alegria i llum és el que desprenen i contagien al públic. Dinamisme, colors, sol, platja i banyadors són característics en els seus vídeos, de manera que, cada volta que publiquen un clip, es marca al calendari l’arribada de la calor i les ganes d’eixir de casa. Amb tot això, l’estiu no arriba fins que no ho diu La Fúmiga.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: