Actualitat Strombers

La nit de Sant Joan amb Strombers i molts més

“Va haver una festa com Déu mana” comença el tema que Strombers dedica a la nit més curta de l’any. Una nit especial arreu del territori de parla catalana i més enllà, a la qual la banda li va composar aquest himne en el seu primer disc, Que ruli, publicat l’any 2005. 16 anys i una pandèmia després, l’han versionat amb la col·laboració de Violeta i mantenint el caràcter de les festes de poble que es viuen de nord a sud del mapa banyat per la mar Mediterrània.

Però els de Cardona no han sigut els únics en mencionar la nit que marca l’arribada de l’estiu a les seues lletres. Obrint Pas, Txarango, Gemma Humet, Terratombats, Els Catarres, XEIC! i Ebri Knight li han dedicat algunes de les lletres i han descrit aquesta nit tan especial.

Pluja d’estels

Amb una veu i melodia emotiva, Gemma Humet explica com d’especial és aquesta nit. Pluja d’estels és un dels singles de l’àlbum Si canto enrere publicat l’any 2015.

Vetlla revetlla

Terratombats canten aquesta rumba que mostra la germanor que genera l’arribada de la festa de Sant Joan. Les festes populars i fogueres són tradicionals arreu d’allà on passa la flama del Canigó. Vetlla revetlla apareix en el seu disc Mitjons blancs.

Els amants de Sant Joan

Els Catarres descriuen una història d’amor que va passar una nit de Sant Joan. Els amants de Sant Joan apareix en el primer disc Cançons de 2011, que compleix ara 10 anys.

Sant Joan

Una cançó festiva amb tota la màgia de la nit que marca l’arribada de l’estiu. Sant Joan és un tema que apareix en el disc La nit és nostra què XEIC! va publicar l’any 2017.

La nostra gent

Ebri Knight parla de “retrobar la nostra gent d’esperit lliure i cor valent” com en l’estiu es tornen a unir amistats i famílies. Les festes i tradicions agafen força a partir de les brases del foc de Sant Joan. La nostra gent es troba en el disc Foc! de l’any 2015.

Viure

Sant Joan no és sols una festa tradicional i Obrint pas, sinó una mostra més de la unió del poble per a “construir poder popular”. Viure és un tema que apareix al disc Benvinguts al paradís de l’any 2007.

La foguera

La foguera de Sant Joan “crema tot allò que fa mal”. Una nit de festa i alegria com Txarango mostra en molts dels seus temes, i també en La foguera, per a transmetre bon rotllo entre la gent. Aquest tema apareix en el disc De vent i ales del 2020.

La revetlla de Sant Joan és celebrada en molts llocs i són moltes les cançons que se li han dedicat al llarg dels anys. És una festa identificativa i tradicional de Catalunya, ses Illes Balears i el País Valencià. Ací hi ha una mostra de cançons que parlen de la màgia d’esta nit tan especial, però, hi ha moltes més. En coneixes alguna?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: