Actualitat

El Feslloc recupera el caliu fins la matinada

El Feslloc s’ha convertit durant els últims anys en un dels festivals de música en valencià més importants del territori. Durant els seus 16 anys d’història ha vist nàixer i triomfar grups que mostren l’estima que tenen pel festival i el xicotet poble de Castelló que l’acull, Benlloc.

Els dies 7, 8 i 9 de juliol del 2022, amb les seues nits, es va viure una de les edicions més especials on el Feslloc recuperava el format habitual després de dues edicions marcades per les restriccions que provocava la situació sanitària amb la COVID-19. Tot i això, cal recordar que és dels pocs esdeveniments d’aquestes característiques que s’ha celebrat cada any de manera ininterrompuda.

Un grapat de grups van omplir les vesprades i nits del Feslloc, acompanyats de xerrades i activitats esportives. Les tendes de campanya també van tornar a omplir la zona del pinar al costat de l’anomenat escenari Ovidi, el qual va acollir els concerts principals i dels que parla aquest post.

Dijous 7 de juliol de 2022

L’Home Brut

El pop de L’Home Brut posava els primers acords d’aquest Feslloc 2022. La seua energia va creixer en cada cançó fins a arribar a les finals amb Baladre, La Resistència o Batiscafo Katiuscas.

Apologia

Queia el sol a l’escenari Ovidi quan van eixir Apologia. La banda debutava en aquest festival i pujava la potència dels seus instruments per oferir la millor versió dels seus temes. Antifeixistes, A ple pulmó i Cauran feien vibrar al públic fins a arribar a Amb pluja i amb fred, la primera cançó d’Apologia.

La Fúmiga

La Fúmiga eren el grup més esperat pel públic del dijous i qui van acabar d’omplir la pista. La banda va tocar molts dels nous temes del nou disc, Fotosíntesi. Tot i això, no van faltar els seus imprescindibles com Cançó que mai s’acaba, Mediterrània o Karrasketon.

Catarres

Arribats al País Valencià des de Catalunya, Catarres també presentaven un nou treball, Diamants. Un directe complet que va passar també pels clàssics que els va fer coneguts com Jenifer i sense oblidar els nous èxits com Animals i el nou estil del disc.

Bacora

Bacora van acabar de rebentar el dijous del Feslloc. Amb samarretes i gorres de beisbol, van portar la seua cultura californiana fins a Benlloc. La reivindicació a favor de l’OTAN es va repetir al llarg del concert mentre el pipa els portava cerveses, majoritàriament, i els secava la suor. També van tocar algun tema per reivindicar la independència d’Alacant i  el respecte al Poble apitxat amb el punk que els caracteritza.

Divendres 8 de juliol de 2022

Joe Pask

Joe Pask es va encarregar d’engegar el segon dia del Feslloc. El format minimalista d’aquesta banda i la senzillesa dels seus temes animaven a la gent a apropar-se a l’escenari principal des de l’inici per a disfrutar del que seria una llarga nit. Cançons com La de la caseta o Caterina no van faltar en el repertori de Joe Pask, així com altres versions que inclouen als concerts en directe.

Ginestà

L’amor va ser el protagonista en el torn de Ginestà. El públic ja estava entregat als germans Serrasolas i va cantar totes les cançons amb el grup des del principi fins al final. El Feslloc els va servir de presentació del seu nou treball, Suposo que l’amor és això, al País Valencià. El seu tema més conegut, Estimar-te com la terra, va emocionar als i les assistents.

Tanxugueiras

Aterrades des de Galícia, Tanxugueiras van omplir l’escenari Ovidi per a mostrar la seva música. Mescla de folklore de la seua terra amb l’electrònica, van mostrar com les llengües cooficials s’entenen arreu de l’estat. Tot el públic de Benlloc va cantar Terra amb elles en un emocionant concert.

Xavi Sarrià

Xavi Sarrià estrena banda i disc per oferir un format elèctric esta temporada. El Feslloc tenia moltes ganes de vore-ho i l’espectacle va ser brutal. El que va ser líder d’Obrint Pas, va recordar el seu passat amb la banda amb un extens repertori. Tampoc van faltar les imatges del documental No s’apaguen les estreles acompanyades de temes per a emocionar a tot el públic. Renaixem, Un foc que creix, No s’apaguen les estreles, La flama i No tingues por van contribuir a tot això.

Auxili

Auxili van arribar al Feslloc a oferir el seu millor reggae. La nova gira va aterrar a aquest festival que també els ha vist crèixer i on van cantar cançons imprescindibles com Hui la liem sense deixar de banda els temes del nou disc, Guaret, com Diga-li o Moussaka.

Cactus

Cactus van tancar aquesta segona nit de festival per a deixar l’ambient ben amunt i amb ganes de rave. Des que van saltar a l’escenari, van llevar el Mode avió per a repassar els seus dos discs. El matinet, A la valenciana i Fusta van embogir a tothom fins al final del concert.

Dissabte 9 de juliol de 2022

Tesa

Tesa va ser l’encarregada d’arrancar l’última nit del Feslloc 2022 amb tot el flow que la caracteritza. La Kaleesi presentava el seu últim treball, Rap d’arrel, publicat enguany en un concert que ja animava el públic per a una nit màgica. Junt amb Jonatan Penalba va cantar Trap de batre i no van faltar els temes que la van donar a conéixer com Rebesnéts del Tio Canya.

El Diluvi

Potser un dels grups més actius de la música valenciana, El Diluvi no va faltar a aquesta edició del festival que tornava a la normalitat. El seu espectacle combina les noves cançons de Present amb els seus clàssics per a delectar al públic que coneix el 100% dels temes.

Pupil·les

Pupil·les ho van donar tot de principi a final del seu concert. Les cançons pop i festives del seu nou disc, Tot i res, van fer ballar tot Benlloc. Tot i això, el rap que les caracteritza no falta en el seu directe i, junt amb Formentera-València, Tota estiu i Diva, continuen cantant V, Les silenciades o Domini màgic per a muntar la Festa major.

Smoking souls

Smoking souls van alliberar tota l’adrenalina i energia sobre l’escenari Ovidi. Les seues cordes no van parar de vibrar per oferir el seu millor rock en la ja avançada nit de Benlloc. La banda repassa la seua discografia amb especial menció a La cura, l’últim treball discogràfic dels de Pego.

Ebri Knight

El rock continuava aquesta nit amb Ebri Knight i tots els instruments folk que l’acompanyen. La banda del Maresme va aterrar a Benlloc per a oferir tota la seua energia i reivindicació amb cançons com Guerrilla, Foc i La voz dormida.

Aina Palmer

La bogeria d’Aina Palmer va posar punt final a una edició del Feslloc molt esperada. El seu estil electrònic i psicodèlic és només apte a aquelles persones capaces d’arribar a hores on el sol ja calenta el bescoll.

Aquestos són artistes i bandes que van tocar a l’escenari principal durant la nit, però no van estar sols. El País Valencià també compta amb DJ que van oferir grans sessions entre els concerts. Karlos-K DJ va estar el dijous, Santy Mataix i Nonai Sound el divendres i Macondo PD i DJ Rule el dissabte. A més, l’auditori de Benlloc va comptar amb les actuacions de Josep Llúis Notari, Tomàs de los Santos, Esther, Joina, Jazzmatics i Sandra Monfort.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: