Malifeta

El comptagotes de Malifeta

Un dia qualsevol em despertava i havia aparegut un nou grup en les xarxes socials. El primer dia sols sabia el nom. Malifeta. Al dia següent publcàven el seu primer tema i videoclip gravat a casa. Xinxeta. A partir d’aquest moment, es convertirien en un dels grups que escolto cada dia.

Malifeta va nàixer en ple confinament de l’estat d’alarma mesclant components d’altres formacions que ja coneixia. Aquest grup està format per Mireia de Pupil·les, i Arnau de ZOO, un grup valencià que es defineix com de reggaeton fluorescent.

De moment Malifeta no ha tret cap disc sencer i, a poc a poc, em sorprén amb nous temes amb videoclip inclòs. A continuació parle de tots.

Xinxeta

És el primer tema de Malifeta amb el qual es van donar a conéixer. Aquest es va presentar el 5 de maig de l’any 2020. Com elles expliquen en les seues xarxes, tant la cançó com el vídeo estan gravats a casa.

Coenta

Un mes després de l’inici de Malifeta, es va publicar Coenta, el que és el seu segon single. El 10 de juny eixia a la llum amb el seu corresponent vídeo. En aquest cas, el clip compta amb més recursos que Xinxeta i ja es veuen imatges en exteriors.

T’estime si he begut

El tercer tema em sorprenia sense avís previ quan es va fer públic el 29 de novembre de l’any 2020. T’estime si he begut confirma l’estil de reggaeton que busca el grup amb lletres lluny dels tòpics d’aquest estil musical.

Un altre aire

La primera col·laboració del grup. Aquest tema junt amb Vienna parla d’amor i passió amb un ritme que transmet la sintonia d’ambdues bandes i tot rotllo que caracteritza Malifeta. Una combinació de factors que ens deixa “tiriti-tiritant”.

La cançó de l’estiu

Ha sigut el regal de Nadal de l’any 2021 i la demostració que el reggaeton també pot tindre lletres de denúncia social. D’entrada, el tema central de La cançó de l’estiu és la precarietat dels treballs d’aquesta temporada encara que hi ha altres. En veure el videoclip en deteniment, es veu com, quan obrin els regals, aquestos segueixen els estereotips sexistes. Nines per a ella, camions per a ell.

Com podem veure fins ara, la banda trau les noves cançons en comptagotes. Sempre sorprén. Ara li queda sorprendre també en concert. Veurem Malifeta en directe?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: