Apologia

La força del punk amb Apologia

Apologia és un grup de punk-rock de Vila-real que va nàixer a finals de l’any 2019 quan van traure el primer disc. Les lletres combatives són la seua identitat junt amb la ràbia que caracteritza aquest estil musical. Pablo Valle, David Piñana ‘el Pinya’, Hector Nebot i Alberto Ballester formen aquesta banda jove, però amb músics experimentats en altres formacions com Tirant lo Rock i Almorranes Garrapinyaes.

Van iniciar el seu camí amb una col·laboració estel·lar. Apologia va publicar el primer senzill, Amb pluja i amb fred, amb la participació de Xavi Sarrià. Aquesta cançó veia la llum amb un clip en blanc i negre i una lletra que deixa intuir la ideologia del grup.

Després vindrien Dic no i Desperte. Dos nous temes amb vídeo que ens apropen al grup abans de conéixer l’àlbum complet. El primer tracta la tradicional lluita contra el poder en un vídeo que ens podria apropar als seus concerts. En el segon, despertes i tot ha canviat.  Ritmes energètics amb la guitarra molt potent es combinen, com diuen ells mateixos, amb “lletres combatives i personals nascudes directament de l’ànima” i afegeixen que “no tenim filtre”.

Maluks i Tatiana Javaloyes també participen en el primer treball dels de Vila-real en la cançó Antifeixistes. Un tema “en homenatge a totes les companyes que lluiten dia a dia per a fer front al feixisme, en especial a aquelles que van estar als carrers de València aquell 9 d’octubre” amb imatges de la manifestació tradicional per la llengua de l’any 2017, la qual va patir l’atac de grups d’ultradreta.

La banda va començar els concerts de gira del seu primer disc, però s’ha vist truncada per la pandèmia de la COVID-19. Esperem que prompte la reprenguen amb la mateixa energia que transmeten en el disc. Canya per a donar, vendre, repartir i disfrutar.

1 comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: