Bacora

Bacora, des de Califòrnia al País Valencià

Saps allò quan coneixes una cançó i no saps de qui és? Ni tampoc t’ho has preguntat mai. Llavors, un dia et salta a les recomanacions de l’Spotify i caus. Este tema és d’este grup? No els coneixia. I escoltes la resta de la seua discografia. Una cosa pareguda m’ha passat amb Bacora i apfrofito que han publicat un nou disc, Antifans, per a parlar de la banda.

Bacora venen des de Califòrnia al País Valencià per a posar-mos en l’ambient de surfin’ La Safor amb el seu punk americà. McAvy a la bateria, Troll al baix, la veu de Doc, Fenwich amb la guitarra i Keta com a veu i guitarra formen aquesta banda, la qual no és tan coneguda com The Offspring o Green Day, però conserva els característics ritmes elèctrics del punk californià. Referències polítiques i a la nostra terra en clau d’humor els identifica. Alguna versió de temes molt coneguts apareix en els tres discs i també tenen les xarxes socials plagades de memes i acudits, sobretot en la promoció del llançament del seu tercer disc.

Anti ídols

Amb la intro del disc deixen clar que són anti ídols i antifans durant quasi dos minuts.

Alacant

Escolteu totes les raons per a proclamar els Països Alacants amb capital a Alacant. La Ciutat de la Llum o la seua situació estratègica entre València i Múrcia són raons de pes per a la independència, o no.

Futbol és passió

Encara no coneixem al primer futbolista gai. Un esport heteropatriarcal a pesar que “mitja lliga te la mira als vestidors”.

Pol·licia valenciana

Està clar. Al País Valencià volem la repressió en la nostra llengua, igual que en altres autonomies. Si has de passar la nit a comissaria, que t’ho diguen en valencià.

Milionària

Un cover del tema de Rosalía i col·laboració amb Dj-Rule. Amb els Bentley de color blanc i verd baixen des de la Vall d’Albaida a la platja de La Safor.

Cibertont@

També eres d’eixes persones que ho conten tot a les xarxes socials? Actualitzes el Fotolog? Potser “la vida se t’escapa pel teclat”. I a mi també.

Botrak ez du zentzurik

Una cançó en euskera. No sé euskera, igual la lletra no té cap sentit però mola.

El comboi

Com ens agrada el comboi. Segons Bacora serà “l’arma definitiva, l’única via possible” i el “motor de la revolució”.

Tot anirà bé

Una no col·laboració espectacular amb el millor de cada casa. Smoking Souls, Aspart, Maluks, La Trocamba Matanuska, Rural Heads, El Diluvi, Askama, Novus, Xavi Sarrià, ZOO, Lisasinson, Radio Rude, Mafalda, Pep Botifarra, Samantha, Noe, Pangea, Auxili, Funkiwis i La Tia Figa.

Una vegada escoltat el disc, l’hauré posat dues o tres voltes seguides. També m’ha portat a sentir els seus primers treballs Surf & Raspall i Foc You! Bacora han sigut un gran descobriment, no sols per la música, si no pels riures que et trauen amb les lletres. Ara falta saber quan els podré disfrutar en directe. Estarem pendents de les seues xarxes per fer unes rises i perquè no ens passeper alt el concert.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: