Actualitat Oques Grasses

A tope amb la vida, a tope amb les Oques Grasses

Després de l’èxit de l’últim àlbum Fans del Sol al 2019, les Oques Grasses s’han mantingut com un dels grups de més èxit a les terres de parla catalana. I és que costa molt descriure el seu estil en poques paraules, doncs són capaços de fusionar en la mateixa cançó més de 4 ritmes diferents. Amb els seus orígens rurals, ells mateix s’han arribat a definir com a “reggae casolà”. Així doncs, la marca de la casa és la varietat, les col·laboracions i els temes de les cançons que  tracten eixos temes que ens afecten a tots. Juguen amb els ritmes i les lletres, així com amb els idiomes per tal de transmetre estats d’ànim, i una filosofia basada en la vida.  

Sembla que la pandèmia s’apaga, i després de més d’un any prou aïllats, a poc a poc ens podem retrobar amb amics i podem compartir la vida. Amb això cau el títol del 5é disc, A tope amb la vida, on ells mateix afirmen que han anat “A tope amb el reggaeton” en una divertida entrevista per al programa Adolescents XL. Anem a l’anàlisi de les cançons:

Elefants

Potser siga la cançó que més ens recorda a l’estil dels primers discs del grup. Iniciem aquests viatge amb un missatge molt clar: “no deixis mai de ser tu”. I és que tracta de la presa de decisions, per què tots en prenem cada dia, i com aprenem dels errors. Aprenem a “caure cap amunt”.

Wake up (feat. Stay Homas)

Stay Homas, un grup revelació aparegut arrel de la convivència de 3 companys de pis durant la pandèmia, col·labora en esta cançó estiuenca. Els dos grups intercalen anglès i català, amb el particular accent anglès que utilitzen habitualment ambdós grups, per parlar-nos de viure com somniem. 

Goodline (feat. Santa Salut)

Col·laboració amb la jove rapera Santa Salut per reivindicar el viure la vida com t’isca de la faba. A més, dóna ganes de seguir de prop la trajectòria de la col·laboradora, doncs s’aprecia un tal·lent que segur acaba desenvolupant.

Talismà 

No deixa lloc a dubtes, les Oques han obert la seua musicalitat i són capaços de crear més i més del que puguis imaginar. Amb un ritme més “urban”, i amb una reconeguda influència de C. Tangana, ens presenten aquesta cançó que parla sobre l’amor més enllà de la parella. Cadascú que tregui les seues conclusions.

Bye Bye

Ens eduquen amb una llei molt clara, “el money mana“. Però, aquesta llei va a l’extrem d’estar per sobre de la vida? Ironitzen sobre aquest aspecte amb el videoclip dirigit per Pere Sala. Amb aquest videoclip van presentar el disc, i no ens va deixar indiferents. Qui es quedarà amb l’oca d’or? 

De Bonesh

Amb esta cançó rebaixen de nou el to del missatge, i és que per anar a tope amb la vida s’han de superar adversitats. I és que encara que ho donem tot, potser no ho aconseguim. Tocarà seguir.

Lakilove (feat. Doble)

No és l’amor una cosa loca? Amb la col·laboració del raper Gironí Doble aquesta cançó amb una base pura de reggaeton ens invita a estimar i a desfassar a parts iguals. 

Vida d’oferta

Amb un punt de cúmbia, ens inviten a ballar i cantar fins quedar afònics.

La gent que estimo (feat. Rita payés)

Introducció a la vida que reflexiona sobre com el passat ens afecta, però amb una conclusió positiva. I és que “som la sort de seguir aquí”. La jove cantant i trombonista Rita Payés col·labora donant-li un toc propi a la cançó encara més emotiu. Juntament amb De bonesh, una d’eixes cançons que es pot convertir en himne i tancar algun concert de la manera més emotiva (amb els respectes de Passos importants, que sol tancar els concerts d’aquest grup).

Petar-ho

Conclusió, la vida és una i s’ha de viure. Hi ha daltabaixos i moments de tot tipus, i TOTS ells s’han de viure. Així que ja sabeu, a petar-ho!

Com veieu, el disc fa una reflexió sobre les coses més importants de la vida. I és que ja es nota la qualitat musical en quant aconsegueixen transmetre’t el missatge més enllà de les lletres. Els ritmes, canvis i una producció molt potent fan d’aquest disc una obra mestra. En breus descriure’m com es viu en directe.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: