Actualitat Concerts

Vam veure sortir el sol al Canet Rock 2021

El 3 de juliol del 2021 va tindre lloc el Canet Rock on quasi 22.000 persones van ballar fins a veure sortir el sol al Pla d’en Sala de Canet de Mar. Un festival de música que va concentrar els principals grups i artistes de Catalunya, ses Illes Balears i el País Valencià, des de les 18.00 hores fins passades les 7.00 de la matinada següent. Aquest pretenia assentar les bases de la cultura segura i formava part d’una prova pilot supervisada per la Fundació de Lluita Contra la SIDA i les Malalties Infeccioses. Per la qual cosa, per assistir era obligatori sotmetre’s a un test d’antígens, obtindre un resultat negatiu i utilitzar la mascareta FPP2 en tot moment. Unes normes senzilles, publicades i repetides constantment per l’organització.

Jo vaig assistir al Canet Rock, i a través d’aquestes paraules explicaré les meues sensacions i opinions en cada moment. En aquest blog ens centrem en la part musical d’aquest esdeveniment, però a causa de l’excepcionalitat de les circumstàncies en què se celebrava i la importància de recuperar l’activitat cultural, parlarem també d’allò que envoltava al festival.

Només arribar a Canet de Mar, es notava en l’ambient que es recuperaven les ganes d’un festival com els que coneixíem. Es veia gent a tot arreu i, a mesura que m’apropava al poliesportiu, es concentraven cada vegada més persones. Tenia l’hora per al test a les 15.30 hores. Vaig arribar amb un quart d’hora d’antelació i ja s’intuïa una llarga cua i retard en els horaris previstos. Així i tot, vaig preguntar en un punt d’informació. La cua s’havia de fer igual. Vista la calor i el temps de demora, necessitava paciència, aigua i menjar, i per això iniciava la cua a les 16.42 h.

Demane ja perdó a Lildami, JazzWoman, Suu i JM Mainat. Va ser impossible arribar als seus concerts. La cua va ser de quasi tres hores, i rebia el resultat negatiu i la polsera a les 19.37 h. Entre això, arribar fins a l’entrada i trobar-me una altra aglomeració de gent per entrar, veia despedir-se a Mainat i esperava l’inici, ara sí, en mode festival i la mascareta, a gaudir d’Stay Homas i la resta d’artistes.

Stay Homas

El grup que es va formar a partir del més estricte confinament domiciliari ho petava en les seues lletres sobre aquesta pandèmia. Fins i tot van tocar la percussió amb el poal dels seus vídeos casolans a les xarxes socials.

Stay Homas al Canet Rock 2021

Miki Núñez

Els seus temes festius amb una gran quantitat de vents van mantindre a la gent animada amb temes com Me vale o La venda. Durant aquest concert, queia la nit al Pla d’en Sala i el públic desplegava la llanterna del mòbil per ambientar encara més l’actuació.

Doctor Prats

Doctor Prats continuava amb aquesta festassa amb l’esperança de caminar lluny i junts. L’optimisme de recuperar les actuacions tradicionals era permanent en totes les bandes del Canet Rock 021.

Ciudad Jara

Per fi veiem Ciudad Jara amb la formació completa i una actuació elèctrica. Les seues lletres parlen, més bé de moments tristos, però les seues ganes eren de mostrar el potencial dels grans músics d’aquest conjunt amb tots els instruments que tenen.

Ciudad Jara al Canet Rock 2021

La Fúmiga

La Fúmiga tenia una tasca important. Substituïa ZOO, un dels grups principals d’aquest festi que no va tocar a causa d’algun positiu en COVID-19, i ho van fer de 10. No sols van aixecar per complet el Canet, sinó que van recordar el grup absent amb versions amb el ritme accelerat, per exemple de La mestra. També van comptar amb Suu en la seua actuació i van resumir tota la seua discografia en el poc menys d’una hora que tenien per tocar.

La Fúmiga al Canet Rock 2021

Buhos

Buhos són un dels grups més coneguts del panorama català actual amb una gran quantitat de concerts. Van il·luminar Canet de Mar amb els temes més coneguts. En aquest cas sols va ser un dia de festi, però ens va donar la vida.

Buhos al Canet Rock 2021

Roba Estesa

Roba Estesa van estar espectaculars. Per a mi, el millor directe del festival amb les reivindicacions de La nit és nostra o Una altra ronda pel que significava una festa amb aquestes característiques i sense oblidar als col·lectius LGTBI a qui també donen veu.

Roba Estesa al Canet Rock 2021

Itaca Band

La part més rockera la posava Itaca Band. Temerario partia el Canet en dos per a cantar amb la banda. No sé si eren “1.000 voces cantando la misma canción”, segurament eren moltes més.

Oques Grasses

Les Oques Grasses van veure l’alba del Canet mentre presentaven el seu darrer àlbum, A tope amb la vida, en concert. Ja no recordava aquesta sensació quan es fa de dia amb música, amigues i amics, i el cansament que no vols que acabe. Es van trobar amb un públic molt participatiu que omplia tota l’esplanada i van provocar una gran onada entre la gent amb el John Brown.

Oques Grasses al Canet Rock 2021

Entre cadascun dels grups principals, van tocar Miquel del Roig, Cesc, Dj Ernest Codina i Dj Carles Pérez amb repertoris variats. Temes i versions d’una gran quantitat de grups que van fer que la música i festa no pararen en cap moment. També va estar present ZOO POSSE en aquestos descansos i en les pantalles de l’escenari van posar diverses cançons del concert gravat a Barcelona l’any 2019.

En general el Canet Rock va ser un festival per a recordar i on es van respectar, majoritàriament, les mesures proposades per l’organització. L’ús de la mascareta era generalitzat, encara que no totes les persones l’utilitzaven. A falta de mostrar resultats sobre els contagis o no dins d’aquest recinte, crec que és una mostra que esdeveniments com este es poden realitzar, encara que cal polir les problemàtiques que va sofrir. Futurs festivals poden ara, preveure les aglomeracions i llargues cues que es van formar al Canet i que cada prova servisca per a millorar. Al final, no sabem quant durarà aquest temps on cal extremar les mesures sanitàries i evitar contagis. No volem estar sempre a casa, i açò és una mostra que es poden fer activitats de manera segura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: